După 27 de ani, România e din nou prințesa Europei

Autor: Octavian P. Jurma

A trecut o saptamina de la noaptea neagra care ameninta sa ne arunce in noaptea istoriei si ne aflam iarasi la o rascruce a istoriei.

Ce am cistigat? Am reusit sa incetinim putin ofensiva anti-coruptie, dar am cistigat o enorma victorie ca natiune. In urma cu 27 de ani, eroismul demonstrat de romani la Revolutia din 1989 a facut ca intreaga lume civilizata sa ne priveasca cu dragoste, respect si admiratie.
In 1990 am calatorit mult in Europa ca reprezentant al studentilor din Timisoara. Oamenii doreau sa imi stringa mina si sa ma imbratiseze cind auzeau ca sint roman. Am intilnit in nordul Norvegiei copii care faceau cheta pentru orfelinatele din Romania. Toata Europa isi dorea sa fie alaturi de noi. Totul s-a destramat dupa mineriada lui Iliescu din iunie 1990. Imaginile cu romanii care sarutau mina brutelor care zdrobeau studentii lipsiti de aparare au provocat greata si oroare si au transformat admiratia in dispret. Zimbetele au disparut in spatele unei raceli politicoase, usile deschise ni s-au inchis in nas. Romania a devenit din printesa Europei o zgripturoaica din povestile de groaza. Peste 3 milioane de romani, sute de mii de familii distruse, jefuirea si siluirea a tot ceea ce a mai ramas intreg dupa  deceniile de jaf si siluire comunista, totul pentru a mentine la putere un om si clientela sa politica: Ion Iliescu si FSN.

Astazi, dupa 27 de ani de munca umila si tenace, Romania incepe sa iasa din nou din bezna in care ne-a aruncat regimul Iliescu doar ca sa repete greseala din 1990. Protestele nu au alungat inca amenintarea care planeaza asupra justitiei, dar pentru prima data in 27 de ani putem fi iarasi mindri ca sintem romani. Lumea intreaga e cu ochii pe noi. A avut loc in zilele acestea o Revolutie, poporul s-a ridicat ca unul si fara ezitare pentru a-si elibera tara de un regim corupt care ameninta sa ne trimita iarasi in groapa de gunoi a Europei pentru a mentine la putere un om, Dragnea si clientela sa politica. Daca cititi comentariile la nenumaratele articole publicate online despre manifestatiile din Romania veti descoperi aceeasi admiratie si respect pe care le intilneam noi dupa 1989.  Nu doar vecinii nostri isi doresc sa fie ca noi, dar si americani, britanici, francezi, italieni, oameni de pe toate continentele ne privesc cu respect si ne INVIDIAZA pentru calitatea societatii civile, a vitezei si a fortei cu care noi, romanii de pretudindeni, am raspuns la abuzul impotriva statului de drept din Romania. Am ajuns un exemplu pentru vecinii nostri si pentru statele occidentale, dar si pentru multe popoare din lume asuprite de flagelul coruptiei.

Ma bucur ca am trait sa vad iarasi ziua in care europenii si americanii spera sa poata ajunge la fel de buni ca noi, romanii, la proteste, ziua in care Occidentul invidiaza vitalitatea societatii civile din Romania! Sper sa vina o zi, cit mai curind, in care sa le putem intinde o mina de ajutor pentru a iesi de sub umbra totalitarismului pe care noi il contestam atit de vehement si cu care Occidentul cocheteaza atit de primejdios.

Am cistigat deja enorm, indiferent cum se va termina criza aceasta este important sa nu lasam lucrurile sa degenereze si sa ajutam grupul de oameni cinstiti si patrioti care, fara indoiala, exista in PSD sa preia controlul partidului. Pentru aceasta e important ca noi, strada, sa facem un pas inapoi dupa ce Dragnea va oferi o solutie care sa includa cel putin o demisie si sa supraveghem atent actiunile PSD-ALDE din lunile care urmeaza.

Timișoara, 08 februarie 2017

Articolul de mai sus a fost publicat și aici: http://myfreedomisnotfree.tumblr.com/post/156993464097/dupa-27-de-ani-romania-e-din-nou-printesa-europei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
21 + 2 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.